بروز عفونت یکی از عوارض جانبی جراحی پاروتید محسوب می شود. اگرچه به ندرت رخ می دهد اما بروز آن غیر ممکن نیست. با شناخت و آگاهی از علائم عفونت بعد از عمل پاروتید درمان مناسب تری را دریافت می کنید و راهکارهای بهتری برای بهبودی در پیش می گیرید. عفونت غدد بزاقی بعد از جراحی با علائم مشابه سایر عفونت ها بروز می کند. مانند احساس بیماری و بی حالی ، احساس و سرد و گرم شدن ، تب بالا و لرز کردن. برای آشنایی بیشتر با علت بروز عفونت و جلوگیری از آن بعد از انجام جراحی توصیه می کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
علت عفونت بعد از جراحی غدد بزاقی
عفونت پس از جراحی پاروتید ، که به طور عمده به دلیل اختلال در عملکرد و شرایط مراقبت های پس از عمل رخ می دهد ، ممکن است ناشی از چندین عامل مختلف باشد.
عدم رعایت بهداشت درمان
یکی از عوامل اصلی بروز عفونت ، تماس با میکروب ها یا باکتری ها در حین عمل جراحی است. اگر جراح به دقت نکات بهداشتی را رعایت نکند یا ابزار جراحی به طور کامل ضد عفونی نشود ، ممکن است باکتری ها به بافت های آسیب دیده منتقل شوند. رخ دادن عفونت بعد از جراحی غدد بزاقی به دلیل عدم رعایت بهداشت در حین جراحی در عصر حاضر بسیار نادر است چرا که اتاق های جراحی و تمامی وسایل آن به خوبی استریل و ضدعفونی می شوند.
آسیب به بافت های اطراف
علاوه بر این ، در طول جراحی ، آسیب به بافت های اطراف یا خونریزی ممکن است سبب تجمع خون و ترشحات در ناحیه جراحی شده و شرایط مساعدی برای رشد باکتری ها ایجاد کند. در برخی موارد ، بیماری های مزمن مانند دیابت یا اختلالات سیستم ایمنی بدن می تواند مقاومت بدن در برابر عفونت ها را کاهش دهد و روند بهبود را به تأخیر بیندازد.
مراقبت های بعد از جراحی
دیگر علت های بروز عفونت می تواند شامل مشکلات مرتبط با مراقبت های پس از عمل غده پاروتید باشد. به عنوان مثا ل، عدم رعایت دستورات پزشک درباره بهداشت زخم یا عدم استفاده صحیح از داروهای تجویز شده می تواند به عفونت بعد از جراحی غدد بزاقی کمک کند. همچنین ، عدم پیگیری مناسب از سوی بیمار و عدم مراجعه به موقع به پزشک در صورت بروز علائم غیرعادی ، می تواند منجر به تشدید عفونت و پیچیدگی های بعدی شود. عوامل محیطی مانند تماس با محیط های آلوده یا عدم رعایت اصول بهداشت فردی نیز می توانند در بروز عفونت نقش داشته باشند.
مهم است که بیماران پس از جراحی پاروتید به دقت مراقبت های بهداشتی را رعایت کرده و هرگونه تغییر در وضعیت زخم یا بروز علائم غیرعادی مانند قرمزی ، تورم یا ترشح را به پزشک خود گزارش دهند. تشخیص زودهنگام و درمان به موقع عفونت می تواند از بروز مشکلات جدی تر جلوگیری کرده و فرآیند بهبودی را تسریع کند. بنابراین ، توجه به جزئیات مراقبتی و پیگیری های پزشکی پس از عمل جراحی بسیار حائز اهمیت است.
علائم عفونت بعد از عمل غدد پاروتید
- افزایش درد در ناحیه جراحی شده که با گذر زمان به جای بهبودی ، شدت می یابد.
- متورم شدن محل جراحی شده که با التهاب زیادی همراه است و در طول زمان به جای بهتر شدن ، عود می کند.
- بروز ترشحات نامعمول از ناحیه عمل و بلاخره افزایش دمای بدن و احساس عمومی ناخوشی ناشی از تب بالا
- حالت تهوع و قرمز شدن اطراف زخم
درمان عفونت بعد از جراحی غدد بزاقی
تجویز انتی بیوتیک ها برای کنترل عفونت اولین خط درمانی است که پزشک جراح در نظر می گیرد. درمان علامتی نیز در ادامه مد نظر قرار می گیرد که با مدیریت درد و تب با داروهای ضد التهابی قابل رسیدگی است. اگر به هر دلیلی و با هر شدتی دچار عفونت بعد از جراحی غدد بزافی شدید و علائم شبیه به عفونت را مشاهده کردید باید هرچه زودتر به پزشک مراجع کرده و درمان های لازم را در اسرع وقت دریافت کنید.
چه مدت طول می کشد عفونت بعد از جراحی غدد بزاقی درمان شود؟
میزان درمان بعد از رسیدگی به عفونت بستگی به شیوه و دقت مراقبت های انجام شده دارد. اگر شدت عفونت زیاد باشد طبیعتا به مراقبت زیادی نیاز دارد و ممکن است مدت زمان طولانی تری برای درمان احتیاج باشد. چنانچه مراقبت ها به درستی و طبق دستور پزشک انجام شود به طور معمول زمان زیادی به طول نمی انجامد و عفونت برطرف می شود.