زمانی که نام سرطان بر زبان می آید به طور ناخودآگاه اولین سوالی که در ذهن بیماران و اطرافیانشان به وجود می آید طول عمر فرد مبتلا است. اینکه طول عمر بیماران بعد از برداشتن تیروئید چقدر است و چگونه می توان به آن ها کمک کرد تا عمرشان بیشتر شود ، یکی از دغدغه های مراجعین دکتر سهراب پور می باشد. از همین رو ایشان تصمیم گرفتند تا در این خصوص پاسخ دهند. با این مقاله ما سعی می کنیم تا دید شما را نسبت به زندگی بعد از برداشتن تیروئید باز کنیم.
طول عمر بیماران بعد از برداشتن تیرویید
آمار دقیقی برای طول عمر بیماران بعد از برداشتن تیروئید به طور کلی ارائه نشده است ، چرا که این موضوع به شدت بستگی به نوع بیماری که برای افراد به وجود می آید ، حال سرطان باشد یا بزرگ شدن این غذه که در طول پاتولوژی تشخیص داده می شود ، دارد. به عنوان مثال اگر بیماری که فرد را مجبور به انجام جراحی برداشتن تیرویید کرده است سرطان باشد باید به اندازه آن ، گرید و استیج آن توجه کرد.
از سویی دیگر شرایط بالینی بیمار نیز می تواند بر روی طول عمر او تاثیر بگذارد.
اما به طور کل برخی از مطالعات و داده ها وجود دارند که می توانند به درک بهتر این موضوع کمک کنند:
سرطان تیروئید : کسانی که غده تیرویید آن ها به دلیل سرطان برداشته شده است ، میزان بقای 10 ساله معمولا بالاست به خصوص در نوع سرطان پاپیلاری. در علم انکولوژی معمولا برای طول عمر افراد از عبارت بقا و بقای 5 ساله یا 10 ساله استفاده می شود. بقای 10 ساله به معنای درصدی از بیماران است که بعد از 10 سال زنده می مانند. طبق برخی از مطالعات ، میزان بقای 10 ساله برای بیماران سرطان پاپیلاری بیش از 90% است. این به این معناست که از هر 100 نفری که این نوع و مرحله تومور را دارند ، 90 نفر از آن ها بعد از 10 سال همچنان زنده هستند.
تیروئیردکتومی به دلایل خوش خیم : اگر این غده به دلایل غیر سرطانی مانند پر کاری غده یا گواتر برداشته شود ، معمولا تاثیر قابل توجهی بر روی طول عمر افراد بعد از برداشتن تیرویید ندارد. چرا که این دسته از افراد با استفاده از درمان هورمونی مناسب می توانند انتظار طول عمر طبیعی داشته باشند.
چه عواملی می تواند بر طول عمر بعد از برداشتن تیروئید تاثیر بگذارد؟
طول عمر بعد از انجام عمل جراحی همانطور که اشاره شد به عوامل متعددی بستگی دارد که می توانند بر سلامت و همچنین کیفیت زندگی افراد تاثیر بگذارند. یکی از مهم ترین عوامل نیز وضعیت سلامتی پیش از جراحی است. اگر بیماری که موجب انجام جراحی برداشتن غده شده باشد ، به موقع تشخیص داده و درمان یابد ، احتمالا تاثیر منفی کمتری بر روی طول عمر افراد خواهد گذاشت.
عامل دیگری که می تواند بر روی طول عمر افراد بعد از برداشتن تیرویید تاثیر بگذارد مراقبت های بعد از جراحی است. همانطور که در بخش های قبلی نیز اشاره شد. هورمون درمانی و یددرمانی منظم برای جایگزینی عملکرد این غده بسیار مهم است. نادیده گرفتن این مورد یا عدم پیگیری منظم درمان می تواند منجر به مشکلات جدی و کاهش کیفیت زندگی شما شود.
علاوه بر تمامی این موارد ، سبک زندگی فرد بعد از انجام جراحی برای افزایش طول عمر بسیار مهم است. تغذیه درست ، فعالیت های بدنی منظم ، کنترل وزن ، کنترل استرس و می تواند بهبود قابل توجهی در سلامت عمومی و طول عمر فرد ایجاد کنند. همچنین پیگیری منظم از پزشک و انجام آزمایشات دوره ای برای بررسی وضعیت سلامتی و سطح هورمون ها بسیار حائز اهمیت می باشد.
در نهایت حمایت اطرافیان از نظر روحی و روانی نیز می تواند بر روی روند بهبودی و افزایش طول عمر بیماران بعد از برداشتن غده تیروئید اثر مثبت بسیار زیادی بگذارد.
بهتر است بدانید که تحقیقات انجام شده حاکی بر آن هستند که بیمارانی که به طور منظم سطح هورمون های تیرویید خود را تحت نظر دارند و درمان مناسب خود را دریافت می کنند ، عموما زندگی نرمالی دارند و طول عمر آن ها بسیار زیاد می باشد.
تاثیر هورمون درمانی بر طول عمر بیماران بعد از برداشتن تیروئید
یکی از مهم ترین مراحل بعد از درمان مشکلات این غده شروع هورمون درمانی است. این درمان به منظور جایگزینی هورمون هایی که بدن دیگر قادر به تولید آن نیست انجام می شود. نقش هورمون درمانی در طول عمر بیماران بعد از برداشتن تیرویید بسیار حیاتی و مهم است. اگر هورمون ها به درستی تنظیم شوند همانطور که اشاره شد افراد می توانند به زندگی عادی و طبیعی خود ادامه پیدا کنند.
با رعایت دقیق برنامه هورمون درمانی و مشورت منظم با پزشک افراد می توانند از عوارض جانی جلوگیری کنند و به طور موفقیت آمیزی به زندگی پس از جراحی ادامه دهند.