مجله پزشکی

اشتراک گذاری

غده تیروئید و بیماری های آن + روش های درمانی

اگر می خواهید بدانید که غده تیروئید چیست و انواع اختلالات نظیر آن شامل چه مواردی می شوند با ما همراه باشید . در ادامه دکتر سعید سهراب پور بهترین جراح تیروئید در تهران نقش اساسی این غده را در عملکرد بدن توضیح داده انواع بیماری های نظیر آن را نام می برد تا در صورتی که شما مشکوک به بیماری کم کاری و یا پر کاری غده تیروئید بودید با اقدام به موقع به ایشان به درمان این بیماری بپردازید. پس با ما همراه باشید.

 

عمل جراحی غده تیروئید - دکتر سهراب پور

 

در مورد جراحی غده تیروئید بیشتر بدانید

ابتدا باید بدانید که این توده چیست و در کدام ناحیه بدن قرار دارد . برای پاسخ به سوالتان باید اظهار کنیم که این غده در جلوی گردن قرار داشته و با تولید کردن دو هورمون به نام های تیروکسین و تری یدوتیرونین به عملکرد طبیعی سلول های بدن کمک بسزایی می کند. هر گونه اختلال در ترشح این هورمون ها بر اندام های بدن تاثیر منفی به جا خواهد گذاشت. اما این نکته را در نظر داشته باشید که اختلالات غده تیروئید تمامی گروه های سنی را در بر می گیرد ؛ به طوری که تمامی افراد از نوزاد تا بزرگسالان در معرض ابتلا به این بیماری هستند اما طبق تجربه شیوع آن در بانوان بیشتر از آقایان است.

توده تیروئید، یک غده پروانه ای شکل کوچک در قسمت پایینی جلوی گردن شما است و هورمون هایی می‌ سازد که نحوه تبدیل اکسیژن و کالری بدن شما به انرژی را کنترل می‌ کند. این غده هورمون هایی می‌ سازد که هر بخش از متابولیسم شما را کنترل می‌ کنند ؛ از ضربان قلب گرفته تا سرعت کالری سوزی. این غده در بدن شما از یک لوب چپ و یک لوب راست تشکیل شده است. ناحیه ای که لوب ها به هم می‌ پیوندند تنگه نامیده می‌ شود. غدد پاراتیروئید شما 4 غده کوچک هستند که در پشت تیرویید قرار دارند. آنها هورمونی می‌ سازند که به کنترل سطح کلسیم در خون شما کمک می‌ کند.

غدد لنفاوی ساختارهای کوچک بیضی شکل یا گرد هستند که در سراسر بدن شما یافت می‌شوند. آنها بخشی از سیستم ایمنی بدن شما هستند و سلول هایی را ساخته و ذخیره می‌کنند که وظیفه آن ها ، مبارزه با عفونت است. آنها همچنین باکتری ها، ویروس ها، سلول های سرطانی و سایر مواد زائد را از مایع لنفاوی شما فیلتر می‌کنند.

چه افرادی باید جراحی تیروئیدکتومی را انجام دهند؟

افرادی که به سرطان ناحیه تیرویید مبتلا هستند یا یک ندول یا گواتر بزرگ دارند یا در ناحیه تیرو ئید آن ها یک توده سرطانی چه خوش خیم و چه بد خیم ایجاد شده است ، باید هر چه زود تر برای درمان با عمل جراحی تروییدکتومی را انجام دهند.

برای دریافت مشاوره و نوبت می توانید فرم تماس زیر را پر کنید.

 

اختلالات غده تیروئید به چه دلیلی ایجاد می شوند ؟

با شناخت نحوه عملکرد این غده می توانید به این سوال پاسخ دهید. در حقیقت این غده به دو لوب چپ و راست تقسیم می شود و این دو بخش از طریق یک پل کوچک از بافت به یکدیگر متصل می گردند. هورمون های ترشح شده از این توده می توانند از نظر فیزیولوژیک بر سلول ها تاثیر گذاشته و سوخت ساز آن را تنظیم کنند. هورمونی به نام تیروکسین حالت غیر فعالی دارد و هورمون یدوتیرونین شکل فعال هورمون است که سرعت کار سلول های بدن از طریق آن ها تعیین می شود. اگر شدت ترشح این هورمون ها زیاد باشد سلول ها بیشتر از حد طبیعی کار کرده و فرد به اصطلاح به پر کاری تیرویید مبتلا می شود. حال اگر این هورمون به میزان کمی ترشح شوند شرایط برعکس خواهد بود و این سلول ها عملکرد کمی خواهند داشت و فرد به کم کاری تیروئید مبتلا می شود. تمام این نکات می تواند اهمیت سلامتی این غده را مشخص کند.

 

غده تیروئید - دکتر سعید سهراب پور

 

پرکاری تیروئید و علائم نظیر آن

همانطور که اشاره کردیم تعادل بدن تنها زمانی حفظ می شود که این توده در حالت نرمالی کار کند ؛ اما در مواردی که این غده بیش از نیاز خون هورمون ترشح کند مجددا عملکرد کل اندام ها دچار تغییر خواهد شد که باید فورا درمان شود. بر طبق یک آزمایش علمی ، ایجاد این عارضه تنها یک درصد مردم را در گیر می کند که با علائم زیادی خود را نشان می دهد. تپش قلب ، عصبی بودن مداوم ، کاهش وزن ، اسهال ، ریزش مو ، اختلال بینایی ، برآمدگی و ورم چشم ، عدم تحمل گرما و غیره هستند که تمامی این موارد باید جدی گرفته شوند.

کم کاری تیروئید و علائم نظیر آن

همانطور که اشاره شد کم کاری این توده می تواند متابولیسم و سوخت ساز بدن را تحت تاثیر قرار داده و به دلیل آزاد نشدن هورمون های مورد نیاز در خون ، کند شدن متابولیسم و عملکرد بد اندام ها را به همراه خواهد داشت. بنابراین اگر این بیماری را جدی نگرفته و به درمان آن اقدام نکنید با عوارضی نظیر بیماری های قلبی ، گواتر ، مشکلات بارداری و حتی کمای میگزدم دچار می شوید. حال که متوجه جدی بودن این بیماری شدید برای درمان آن باید تحت آزمایش تیرویید قرار بگیرید زیرا این عارضه علائمی مشابه با سایر بیماری ها را دارد و در موارد زیادی دیده شده است که فرد آن را با بیماری های دیگر اشتباه می گیرد . پس از انجام آزمایش ، بهترین جراح غده تیروئید میزان هورمون های T3 T4 TSH را در خون بررسی می کند . برخی از علائم که در تیروئید کم کار وجود دارد شامل افزایش وزن ، یبوست مداوم ، پوست خشک و پوسته پوسته شدن آن ، پریود های نامنظم در بانوان ، احساس بی حسی و گز گز شدن دست ها ، ناخن های شکننده و غیره هستند .

گواتر چیست؟

در تعریف ساده از گواتر می توانیم اظهار کنیم که تورم در این غده و ایجاد یک توده بزرگ در جلوی گردن گواتر نام دارد. از همین رو ایجاد آن می تواند در هنگام بلع غذا مشکلاتی را به وجود آورد. گواتر نیز انواع مختلفی داد به طوری که در صورتی که کل غده تیروئید متورم شود گواتر منتشر ایجاد شده و در صورتی که کل غده ورم نکرده و تنها توده های جامع و یا پر از مایع در بعضی قسمت ها ایجاد می شود ، به آن گواتر ندولی می گوییم. اما چرا گواتر ایجاد می شود؟ عدم وجود ید کافی در مواد غذایی ، پرکاری و یا کم کاری تیروئید ، بارداری ، یائسگی و غیره در ایجاد آن دخیل هستند که شدت آن نیز در هر فرد با دیگری متفاوت است. در صورتی که بیمار با شدت زیاد تورم غده مواجه شود با علائمی نظیر سرفه زیاد ، تغییرات صدا ، مشکلات تنفسی و حتی اختلال در توانایی بلع غذا مواجه می شود.

اختلالات غده تیروئید در کودکان

شاید با خود فکر کنید که ایجاد اختلال در این غده برای کودکان وجود ندارد اما باید بدانید که برخی از نوزادان با این بیماری به دنیا می آیند و از بدو تولد با آن درگیر می شوند که عوارض آن نیز همانند اختلالاتی است که در بزرگسالان رخ می دهد. اما یکی از شایع ترین دلایلی که منجر به ایجاد کم کاری این غده در بدن کودک می شود بیماری خود ایمنی به نام هاشیموتو است. این بیماری بدن را وادار به تولید آنتی بادی هایی می کند که به غده تیروئید چسبیده و سلول های آن را از بین می برد ؛ اما نگران نباشید زیرا این بیماری با مصرف دارو قابل کنترل است . علاوه بر این ، بیماری خود ایمنی دیگری به نام گریوز نیز منجر به ایجاد پرکاری این غده در کودکان و نوجوانان می شود که در ان آنتی بادی های به تحریک غده تیروئید برای تولید زیاد هورمون در بدن می گردند و تعادل بدن و عملکرد مناسب ان را از بین می برند.

سرطان تیروئید چیست ؟

در صورتی که تکثیر سلول های این توده با روند بیش از حدی در حال صعود باشد این سرطان نادر در افراد ایجاد می شود که در بازه سنی افراد بالای 60 درگیر می کند ؛ اما در موارد استثنایی نیز افراد 30 ساله هم می توانند به این بیماری دچار شوند. زنان نیز دو تا سه برابر بیشتر از مردان به این بیماری مبتلا می شوند که از جمله علائم آن ایجاد توده بدون درد در جلو گردن ، گرفتگی صدا ، گلو درد طولانی مدت و مشکل در بلع غذا شامل می شوند. در انتها نیز باید اظهار کنیم که اکثر تورمات غده تیرویید به دلیل گواتر می باشند بنابراین در صورتی که با این تورم در جلو گلو مواجه شدید نگران نباشید زیرا ایجاد این سرطان به قدری نادر است که از هر 20 توده تنها یکی از آن ها سرطانی می باشند.

 

 برای ارتباط با دکتر سعید سهراب پور یکی از بهترین پزشکان حوزه جراحی غده تیروئید در تهران می توانید با شماره ثابت ۰۲۱۸۸۱۹۰۰۳۸ و شماره موبایل  ۰۹۱۰۱۲۴۴۹۵۲ در تماس باشید.

 

جراحی غده تیروئید چیست؟

این عمل ، برداشتن تمام یا بخشی از این غده است. اینکه چه مقدار از این توده در طول عمل جراحی برداشته شود به نوع و شدت بیماری بستگی دارد. چنانچه طی جراحی فقط بخشی از این توده برداشته شود ، (تیروئیدکتومی جزئی)، پس از جراحی عملکرد این غده تا حد طبعی و نرمال ، دنبال می شود.

اگر لزوم به برداشتن کل این غده باشد (تیروئیدکتومی کامل)، پس از عمل به درمان جایگزین نیاز خواهید داشت تا تاثیرات ناشی از عملکرد ای غده در بدن باقی بماند و در مکانیسم بدن اختلا ایجاد نکند.

چگونه برای جراحی تیروئیدکتومی در تهران آماده شوم؟

 

آمادگی برای جراحی تیروئیدکتومی

 

متخصص غدد و جراح سر و گردن ، دستورالعمل های خاصی را برای آماده شدن برای این پروسه به شما می‌ دهند که باید حتما آنها را دنبال کنید. بسته به دلیل جراحی، شما در هفته های قبل از جراحی :

  • ممکن است به آزمایش‌ های تصویربرداری مانند سی‌ تی‌ اسکن یا سونوگرافی تیروئید نیاز داشته باشید ؛ بنابراین جراح غده تیرویید شما دقیقاً می‌داند که رشد غیرطبیعی این غده در حین جراحی کجا قرار دارد.
  • اگر ندول دارید، پزشک شما ممکن است یک آسپیراسیون با سوزن ظریف (نوعی بیوپسی سوزنی) انجام دهد تا بفهمد رشد غیرسرطانی (خوش خیم) یا سرطانی است.
  • امکان دارد بهترین جراح غده تیروئید عملکرد تارهای صوتی شما را بررسی کند.
  • ممکن است برای سرکوب تولید بیش از حد هورمون های تیروئید به داروی مخصوص نیاز داشته باشید.
  • اگر سیگار می‌کشید، سعی کنید آن را ترک کنید.

حداقل یک هفته قبل از جراحی:

  • با دکتر خود در مورد تمام داروهایی که مصرف می‌ کنید – چه با نسخه و چه بدون نسخه – داروهای گیاهی و مکمل ها صحبت کنید. از بهترین جراح تیروئید خود بپرسید که چه داروهایی را همچنان باید در روز جراحی مصرف کنید.
  • ممکن است بهترین جراح غده تیروئید از شما بخواهد که به طور موقت مصرف داروهای رقیق کننده خون را متوقف کنید. فقط در صورتی این کار را انجام دهید که به شما بگویند.
  • شما باید چندین ساعت قبل از عمل ناشتا باشید (غیر از آب چیزی نخورید یا ننوشید). ارائه دهنده شما دستورالعمل های خاصی را به شما خواهد داد.

آزمایش های لازم پیش از جراحی

  1. آزمایش های تصویربرداری و آزمایشگاهی از جمله: تصویربرداری تیروئید با سونوگرافی، توموگرافی کامپیوتری (CT) یا تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
  1. آزمایش خون برای سطوح هورمون این توده و سایر عوامل
  2. بررسی تارهای صوتی با استفاده از ابزاری به نام لارنگوسکوپ

درست قبل از عمل، اگر سیستم ایمنی ضعیف یا شرایط دیگری دارید که مستعد ابتلا به عفونت هستید، تیم جراحی ممکن است به شما آنتی بیوتیک بدهند. ممکن است داروهایی برای کاهش تهوع و استفراغ (ضدتهوع) نیز دریافت کنید.

برای افراد مبتلا به پرکاری غده زیر گلو ، بهترین جراح تیروئید داروهایی را برای حفظ تعادل هورمون های این غده در حین و بعد از جراحی تجویز می‌ کند.

دلیل انجام جراحی تیروئید چیست؟

 

دلیل انجام جراحی تیروئید

 

در صورت داشتن شرایط زیر، نیاز به جراحی دارید:

  1. سرطان غده تیروئید: سرطان، شایع ترین دلیل جراحی است. اگر به این بیماری مبتلا هستید ، برداشتن بیشتر یا تمام این غده احتمالا یک گزینه درمانی خواهد بود.
  2. توده غیر سرطانی (گواتر): برداشتن تمام یا بخشی از این غده ممکن است گزینه ای برای گواتر بزرگ باشد. بیماری گواتر می تواند در عمل تنفس و بلع افراد اختلال ایجاد کند.
  3. پرکاری غده تیروئید.:در این شرایط، این غده بیش از حد هورمون تیروکسین تولید می‌ کند. اگر با داروهای ضد تیرویید مشکل دارید یا اگر نمی‌خواهید با ید رادیواکتیو خودتان را درمان کنید، ممکن است جراحی یک گزینه باشد.

عوارض جانبی برداشتن تیروئید چیست؟

 

عوارض جانبی جراحی تیروئید

 

مهمترین عارضه جانبی برداشتن این غده ، کمبود هورمون تیروئید است. بیماران پس از جراحی کامل ، باید تا پایان عمر ، روزانه قرص های هورمونی (لووتیروکسین) مصرف کنند تا هورمون از دست رفته که به طور طبیعی توسط بدن شما ساخته شده است، جایگزین شود.

اگر هم تیروئیدکتومی یا لوبکتومی انجام داده شود، به احتمال 60 درصد نیازی به مصرف دارو ندارید، مگر اینکه قبلاً داروهایی در راستای کنترل کم کاری غده تیروئید مصرف کرده باشید یا آزمایش خون نشان دهد که این غده به اندازه کافی هورمون تولید نمی‌ کند.

عوارض برداشتن تیروئید در زنان و مردان

 

خطرات جراحی تیروئید

 

در دستان جراح باتجربه ، جراحی غده تیروئید در تهران یک روش بی خطر با عوارض کم است. اما گاها عوارض احتمالی نیز ممکن است نمود پیدا کنند.

  1. خونریزی در گردن :

مانند هر عمل دیگری، همیشه احتمال خونریزی وجود دارد. میانگین از دست دادن خون برای این عمل کمتر از یک قاشق غذاخوری است و احتمال نیاز به تزریق خون بسیار نادر است.

با این حال، خونریزی در گردن به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است، زیرا با تجمع خون، می‌تواند به نای فشار وارد کند و باعث ایجاد مشکل در تنفس شود. خوشبختانه، در دستان دکتر تیرویید با تجربه ، خطر خونریزی کمتر از 1٪ است.

اگر هیچ نشانه ای از خونریزی وجود نداشته باشد و بیمار احساس خوبی داشته باشد، ممکن است به خانه برود. هنگامی که در خانه هستند و دوره نقاهت را می گذرانند ، خود و اطرافیانشان باید مراقب علائمی مانند مشکل در تنفس، صدای جیر جیر بالا، تورم در گردن که همچنان بزرگتر می‌ شود، باشند. در صورت بروز هر یک از این علائم، بیمار باید ابتدا با اورژانس و سپس دکتر خود برای مراقبت بیشتر تماس بگیرد.

  1. گرفتگی صدا (آسیب مکرر عصب حنجره) :

دو عصب به نام اعصاب حنجره عود کننده وجود دارد که درست در پشت تیروئید قرار دارند. این عصب ها تارهای صوتی را کنترل می‌ کنند. اگر یکی از این اعصاب آسیب ببیند، صدا ممکن است خشن شود. گرفتگی صدا معمولاً در عرض چند هفته بهبود می‌ یابد، اما رفع کامل آن ممکن است تا 6 ماه طول بکشد.

  1. هیپوکلسمی (هیپوپاراتیروئیدیسم) :

غدد پاراتیروئید 4 غده کوچک و ظریف هستند و سطح کلسیم خون را کنترل می‌ کنند. اگر هر 4 غده در حین عمل آسیب دیده یا برداشته شوند ، سطح کلسیم خون می‌ تواند کمتر از حد طبیعی شود که هیپوکلسمی نامیده می‌ شود.

هیپوکلسمی می‌ تواند علائمی مانند بی حسی و گزگز (به ویژه در اطراف لب ها و در دست ها و پاها) و همچنین گرفتگی و حتی “قفل شدن” دست ها و پاها را ایجاد کند.

توجه به این نکته مهم است که بی حسی و گزگز ممکن است ناشی از چیزی غیر از مشکل پاراتیروئید باشد. اگر بیمار علائم ناشی از کمبود کلسیم خون را داشته باشد، بهترین دکتر جراحی تیروئید در تهران ممکن است کلسیم اضافی و مکمل ویتامین D را تجویز کند.

 

عوارض جراحی تیروئید

 

سایر خطرات و عوارض برداشتن تیروئید در زنان شامل عفونت زخم و سروما می‌ باشد. عفونت زخم در حدود 1 مورد از هر 2000 عمل اتفاق می‌ افتد (به مراتب کمتر از 1%) و به دلیل این خطر کم، نیازی به استفاده روتین از آنتی بیوتیک نیست.

سروما مجموعه ای از تمجع مایع در زیر برش است. سروما به ندرت اتفاق می‌ افتد و معمولاً در عرض چند هفته ناپدید می‌ شود. اگر سروما بزرگ باشد، جراح غده تیروئید ممکن است آن را با یک سوزن کوچک تخلیه کند.

خطر ابتلا به هر یک از این عوارض به تجربه بهترین جراح تیروئید شما بستگی دارد. اگرچه خطر این عوارض را نمی‌توان به طور کامل از بین برد، اما می‌ توان آنها را در دستان دکتر تیروئید مجرب به حداقل رساند.

داروها و مواد غذایی مفید برای عمل غده تیروئید

اگر پرکاری در این غده رخ داده باشد، بهترین جراح تیروئید تهران ممکن است داروهایی مانند محلول ید و پتاسیم را تجویز کند. داروها به کنترل عملکرد این غده و کاهش خطر خونریزی بعد از جراحی کمک می‌ کنند.

برای جلوگیری از عوارض بیهوشی، ممکن است لازم باشد برای مدت معینی قبل از جراحی ، از خوردن و آشامیدن خودداری کنید.

آنچه میتوانید از جراحی انتظار داشته باشید:

  1. قبل از عمل

جراحان معمولاً جراحی غده تیروئید در تهران یا هر شهر دیگری را با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می‌ دهند، بنابراین شما در طول عمل بیدار نخواهید بود. متخصص بیهوشی، از طریق تزریق درون وریدی یا استنشاق ماده بیهوشی ، این امر را به انجام می رساند. پس از بیهوشی، یک لوله تنفسی در نای شما قرار داده می‌ شود تا در طول عمل به تنفس کمک کند.

تیم جراحی چندین مانیتور را روی بدن شما قرار می‌ دهد تا ضربان قلب، فشار خون و سطح اکسیژن خون را در طول عمل بررسی کند. این مانیتورها شامل یک کاف فشار خون بر روی بازو و سرب های مانیتور قلب است که به سینه شما متصل است.

  1. در طول جراحی تیروئید

هنگامی که شما بیهوش هستید، جراح یک برش در مرکز گردن شما ایجاد می‌کند. اغلب می‌توان آن را در یک چین پوستی قرار داد که پس از بهبود برش به سختی دیده می‌شود. سپس تمام یا بخشی از این غده بسته به دلیل جراحی ، برداشته می‌ شود.

اگر به دلیل سرطان غده تیروئید عمل جراحی را انجام می‌ دهید، بهترین جراح تیروئید در تهرن ممکن است غدد لنفاوی اطراف غده را نیز معاینه کرده و بردارد. برداشتن این توده معمولاً 1 تا 2 ساعت طول می‌کشد. بسته به وسعت جراحی ممکن است زمان کمتر یا بیشتری نیاز باشد.

  1. بعد از جراحی تیرویید 

پس از عمل ، شما به اتاق ریکاوری منتقل می‌ شوید که در آن تیم پزشکی بهبودی شما را پس از جراحی و بیهوشی نظارت می‌ کنند.

انواع روش‌ های جراحی تیروئید

 

روش های جراحی تیروئید

 

چندین روش برای جراحی غده تیروئید در تهران وجود دارد ، از جمله:

  • رویکرد معمولی : این روش شامل ایجاد یک برش در مرکز گردن برای دسترسی مستقیم به غده تیرویید است. اکثریت افراد احتمالاً کاندیدای این روش خواهند بود.
  • جراحی از راه دهان : این روش از طریق یک برش داخل دهان به تیروئید دسترسی پیدا می‌کند.
  • جراحی آندوسکوپی : در این روش از برش های کوچکتری در گردن استفاده می‌شود. ابزارهای جراحی و یک دوربین فیلمبرداری کوچک از طریق برش ها وارد می‌شوند. دوربین در طول عمل ، جراح را راهنمایی می کند.

دوره نقاهت بعد از عمل تیروئید چقدر طول میکشد؟

بسیاری از افرادی که تیروئیدکتومی، به خصوص همی تیروئیدکتومی انجام می‌دهند، می‌توانند پس از چند ساعت مراقبت در بیمارستان، در همان روز جراحی خود به خانه بروند. برخی از افراد باید یک شب در بیمارستان بمانند و می‌ توانند صبح روز بعد آنجا را ترک کنند.

قبل از اینکه به خانه بروید، دستیار، دستورالعمل‌ هایی در مورد نحوه مراقبت از برش و بخیه‌ ها به شما داده و به شما اطلاع می‌ دهد که چه نوع عوارض و علائمی را باید در نظر بگیرید. حدود دو تا سه هفته طول می‌کشد تا شما به طور کامل بهبود پیدا کنید.

نکات پس از جراحی تیروئید که باید بدانید

  • ممکن است برای برخی از افراد ممکن در زیر برش گردن، یک درن قرار بگیرد. این درن معمولا یک روز پس از جراحی برداشته می‌ شود.
  • پس از برداشتن این غده ، برخی افراد ممکن است گردن درد و صدای خشن یا ضعیف را تجربه کنند. این علائم معمولاً فقط برای مدت کوتاهی باقی می مانند. اثرات جانبی مذکور به دلیل لوله تنفسی وارد شده به نای در حین جراحی یا نتیجه تحریک عصبی ناشی از این عمل می باشند.
  • پس از جراحی می‌توانید طبق معمول غذا بخورید و بنوشید. بسته به نوع جراحی که انجام داده اید، ممکن است بتوانید روز عمل خود به خانه بروید یا شب را در بیمارستان بمانید.
  • وقتی به خانه می‌ روید، معمولاً می‌توانید به فعالیت های عادی خود بازگردید. حداقل 10 روز تا دو هفته برای پرداختن به هر کار سختی مانند بلند کردن اجسام سنگین یا ورزش های پرتحرک صبر کنید.
  • محو شدن محل زخم جراحی تا یک سال طول می‌ کشد. بهترین جراح تیروئید انتخابی شما در تهران یا هر شهر دیگری ممکن است استفاده از کرم ضد آفتاب را توصیه کند تا جای زخم کمتر دیده شود.

در جراحی تیروئید چقدر از غده برداشته می‌شود؟

 

عمل تیروئید - دکتر سعید سهراب پور

 

جراح بر اساس عواملی همچون شدت بیماری ، سرطانی و غیر سرطانی بودن توده و غیره ، مشخص میکند چه میزان از غده باید برداشته شود.

برای بیماران مبتلا به سرطان تیروئید پاپیلاری یا فولیکولی، بسیاری از جراحان، جراحی کامل یا نزدیک به توتال را زمانی انجام می دهند که معتقدند درمان بعدی ممکن است رادیواکتیو باشد.

برای بیماران مبتلا به سرطان‌ های تهاجمی تر (بیش از 1.5 سانتی‌ متر) و برای بیماران مبتلا به سرطان مدولاری غده تیروئید، برای برداشتن متاستازهای غدد لنفاوی ، تشریح غدد لنفاوی موضعی ممکن است نیاز باشد.

همی تیروئیدکتومی ممکن است برای ندول های منفرد بیش فعال یا ندول های خوش خیم یک طرفه که باعث علائم موضعی مانند فشرده شدن، گرفتگی صدا، تنگی نفس یا مشکل در بلع می شوند، توصیه شود. تیروئیدکتومی کامل یا نزدیک به کل ممکن است برای بیماران مبتلا به بیماری گریوز یا برای بیماران مبتلا به گواتر چند ندولر بزرگ انجام شود.

آیا بعد از جراحی نیاز به مصرف قرص تیروئید دارم؟

پاسخ سوال بستگی به این دارد که چه مقدار از این غده برداشته شده است. اگر نیمی از تیروئیدکتومی (همی) انجام شود، احتمال 80 درصد وجود دارد که نیازی به قرص نداشته باشید، مگر اینکه قبلاً داروهایی برای سطوح پایین هورمون (مثلاً تیروئیدیت هاشیموتو) مصرف کرده باشید یا شواهدی داشته باشید که عملکرد این غده دربدن شما پایین است.

محدودیت های فیزیکی من پس از جراحی تیروئید چه خواهد بود؟

بیشتر جراحان ترجیح می‌ دهند که بیماران فعالیت‌ های بدنی شدید پس از این پروسیجر را برای چند روز یا چند هفته محدود کنند. این امر در درجه اول برای کاهش خطر هماتوم گردن پس از عمل (لخته خون) و شکستن بخیه ها در بسته شدن زخم است. این محدودیت‌ ها مختصر هستند و معمولاً با انتقال سریع به فعالیت‌ های نامحدود دنبال می‌ شوند. فعالیت طبیعی می‌ تواند از اولین روز بعد از عمل شروع شود. ورزش‌ های شدید، مانند شنا، و فعالیت‌ هایی که شامل بلند کردن اجسام سنگین است، باید حداقل 10 روز تا 2 هفته به تعویق بیفتند.

زندگی بعد از برداشتن غده تیروئید

 

جراحی تیروئیدکتومی - دکتر سعید سهراب پور

 

بله. هنگامی که اثرات ناشی از جراحی تیروئید بهبود یافتند، معمولاً قادر خواهید بود هر کاری را که قبل از جراحی انجام می‌ دادید انجام دهید. برخی از بیماران بعد از جراحی دچار کم کاری تیرویید می‌ شوند که نیاز به درمان با هورمون دارند. این امر به ویژه در صورتی صادق است که کل غده برداشته شده باشد.

آیا این عمل می‌ تواند بر صدای من تأثیر بگذارد؟

ممکن است بعد از جراحی صدای شما کمی خشن به نظر برسد، اما این معمولا موقتی است. اگر عصب اصلی جعبه صدا آسیب دیده باشد، ممکن است صدای شما تند یا نفس گیر به نظر برسد و ممکن است کمی ضعیف تر از قبل باشد. معمولاً در عرض شش ماه بهبود می یابد. هنگامی که آسیب فقط در یک طرف باشد، تار صوتی دیگر، اغلب جبران می‌کند و صدا اغلب طبیعی یا تقریباً طبیعی است. مشکلات دائمی تقریباً در یک تا دو درصد موارد ایجاد می‌ شود. اگر دائماً با صدای خود مشکل دارید، عملیاتی برای کمک وجود دارد.

خوانندگان حرفه ای، سخنرانان عمومی، معلمان و دیگرانی که با کودکان خردسال سروکار دارند ممکن است متوجه شوند که پس از عمل جراحی تیروئید در تهران یا هر شهر دیگری  بیرون دادن صدای آنها دشوارتر است و گاهی اوقات ممکن است صدا به نظر “لرزان” به نظر برسد. این به این دلیل است که عصب دیگری که یک عضله کوچک در جعبه صدا را تأمین می‌ کند تحت تأثیر جراحی قرار گرفته است. این نیز غیرمعمول است، اما در حدود شش مورد از هر 100 مورد اتفاق می‌ افتد، اما معمولاً ظرف شش ماه پس از جراحی بهبود می‌ یابد. اگر آسیب موقت یا دائمی به عصب وارد شود، گفتار درمانی و ارجاع به یک واحد تخصصی صدا می‌ تواند کمک کننده باشد. اگر از صدای خود به صورت حرفه ای استفاده می‌کنید، مهم است که قبل از عمل این موضوع را به طور کامل با جراح خود در میان بگذارید.

آیا بعد از جراحی به جلسه فالو آپ نیاز است؟

پس از عمل برای بررسی وضعیت شما ، یک نوبت ویزیت مشخص می شود. بهترین جراح تیروئید آزمایش خون را به منظور بررسی عملکرد این غده حدود 6 تا 8 هفته پس از عمل تجویز می کند. اگر جراحی تیروئید کامل انجام دهید، باید بلافاصله پس از عمل جراحی، قرص لووتیروکسین را تا آخر عمر مصرف کنید تا جایگزین تیروکسینی شود که توسط این توده تولید می شده است.

اگر لوبکتومی یا همی تیروئیدکتومی انجام دهید، اگر مقدار غده باقیمانده نتواند عملکرد طبیعی این غده را حفظ کند، ممکن است دچار کم کاری تیروئید شوید. تقریباً از هر پنج بیماری که بخشی از این غده را برداشته اند، یک نفر باید مقدار کمی لووتیروکسین مصرف کند تا تیروکسین تولید شده توسط غده باقیمانده افزایش یابد.

اگر جراحی وسیع تری در گردن برای برداشتن برخی از غدد لنفاوی خود انجام داده اید، ممکن است به فیزیوتراپیست ارجاع داده شوید.

نکات بسیار مهم جراحی تیروئید که باید بدانید

  1. این عمل باید توسط جراح مجرب انجام شود
  2. ممکن است از شما رضایت آگاهانه خواسته شود.
  3. از پرسیدن هر سوالی قبل از عمل دریغ نکنید.
  4. در صورت بروز هرگونه سوزن سوزن شدن در دست، انگشتان یا صورت پس از جراحی، بلافاصله به کادر پزشکی اطلاع دهید. ممکن است به مکمل های کلسیم نیاز داشته باشید
  5. زخم معمولاً پس از شش ماه تا یک سال به سختی قابل مشاهده است.
  6. بعد از جراحی باید تقریباً سالی یک بار آزمایش خون عملکرد تیروئید بدهید.
  7. در صورت مشاهده علائم کم کاری مانند بی حالی، افزایش وزن یا تغییرات خلقی، باید به بهترین جراح تیروئید در شهر خود مراجعه کرده و آزمایش خون بخواهید.
  8. عوارض اصلی این جراحی مشکلات صوتی و کلسیم پایین است. اینها معمولاً موقتی هستند، اما در تعداد کمی از موارد ممکن است دائمی باشند
  9. جایگزین های جراحی برای پرکاری این غده ، درمان دارویی ضد تیرویید یا درمان با ید رادیواکتیو است.
  10.  اگر در مورد اختلال تیرویید خود سؤال یا نگرانی دارید، باید با پزشک یا متخصص خود صحبت کنید زیرا بهترین گزینه برای مشاوره به شما خواهد بود. همچنین می‌ توانید برای اطلاعات بیشتر و پشتیبانی با ما تماس بگیرید.

آیا بعد از جراحی تیروئید درد خواهم داشت؟

اکثر بیماران در چند روز اول پس از عمل احساس گلودرد دارند، به خصوص هنگام بلع. برخی از افراد یک درد جزئی را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر درد شدیدی را احساس می‌ کنند. ما توصیه می‌ کنیم که از تایلنول، موترین یا ادویل برای چند روز اول (تا زمانی که سلامت کلی شما اجازه می‌ دهد) مصرف کنید. اکثریت بیماران به داروهای مسکن نیاز ندارند. به طور کلی، بیمار باید بتواند رژیم غذایی معمولی خود را بخورد، اما بیشتر بیماران در چند روز اول غذاهای نرم تر را ترجیح می‌ دهند.

جای زخم جراحی تیروئید چگونه خواهد بود؟

هنگامی که جای زخم بهبود می‌ یابد، معمولاً به سختی قابل توجه است. اما در برخی افراد ممکن است حساس، قرمز و ضخیم شود. این زخم هیپرتروفیک یا کلوئید نامیده می‌ شود. برای کاهش قرمزی می‌ توان از تزریق استروئید استفاده کرد. لیزر درمانی گاهی اوقات می‌ تواند کمک کننده باشد. اگر با زخم های قبلی مشکل داشتید، این موضوع را به جراح خود اطلاع دهید.

مراقبت از برش جراحی تیروئید

 

مراقبت از برش جراحی تیروئید

 

برش شما با یک نوار محافظ از چسب شفاف به نام کلودیون پوشانده شده است. می‌ توانید طبق معمول موهایتان را بشویید یا دوش بگیرید، اما محل برش را خیس نکنید یا مالش ندهید. بعد از دوش گرفتن، محل برش را خشک کنید.

کلودیون در عرض 5 تا 7 روز سفید می‌ شود و در لبه ها شروع به پیچ خوردن می‌ کند. هنگامی که این اتفاق می‌ افتد، می‌ توانید لبه ها را کوتاه کنید یا اجازه دهید چسب خود به خود از بین برود.

اگر پس از خاموش شدن کلودیون احساس خارش کردید، می‌توانید از لوسیون روی جای زخم استفاده کنید. ممکن است متوجه کبودی در اطراف برش یا قسمت بالای قفسه سینه و تورم خفیف بالای جای زخم در حالت ایستاده شوید.

علاوه بر این، جای زخم ممکن است صورتی و سفت شود. این سفت شدن در حدود 3 هفته به اوج خود می‌رسد و طی 3 تا 6 ماه آینده ناپدید می‌ شود.

آیا بعد از عمل تیروئید بخیه خواهم داشت؟

قبل از ترخیص از بیمارستان، یک بخیه در محل برش ایجاد می‌ شود. برش با یک پوشش پلاستیکی مقاوم در برابر آب پوشانده شده است تا بتوانید طبق معمول دوش بگیرید. با این حال، برش را به مدت پنج روز زیر آب نگذارید.

این پوشش ظرف پنج تا هفت روز خود به خود جدا می‌ شود. پس از قرار ملاقات بعد از عمل تیروئید ، می‌ توان از مرطوب کننده روی زخم استفاده کرد تا بهبودی را بهبود بخشد.

جراحی تیروئید و سیگار کشیدن

اگر سیگار می‌ کشید، ممکن است هنگام عمل جراحی دچار مشکلات تنفسی شوید. ترک سیگار حتی چند روز قبل از جراحی می‌ تواند کمک کننده باشد.

جراحی تیروئید و آپنه خواب

آپنه خواب یک مشکل رایج تنفسی است. این مشکل باعث می‌ شود که شما برای مدت کوتاهی در هنگام خواب نفس خود را متوقف کنید. شایع ترین نوع آپنه انسدادی خواب (OSA) است. با OSA، راه هوایی شما در طول خواب به طور کامل مسدود می‌ شود.

برای جراحی تیروئید چه ظاهری مناسب است؟

  1. چیزی راحت و گشاد بپوشید.
  2. از مصرف هرگونه لوسیون، کرم، دئودورانت، آرایش، پودر، عطر یا ادکلن خودداری کنید.
  3. لاک و پوشش ناخن را پاک کنید.
  4. اگر از لنزهای تماسی استفاده می‌ کنید، به جای آن از عینک خود استفاده کنید. استفاده از لنزهای تماسی در حین جراحی می‌ تواند به چشم شما آسیب برساند.
  5. هیچ چیز فلزی نپوشید تمام جواهرات، از جمله پیرسینگ بدن را بردارید. ابزارهای مورد استفاده در حین عمل جراحی تیروئید در صورت تماس با فلز می‌ توانند باعث سوختگی شوند.
  6. وسایل ارزشمند را در خانه بگذارید.
  7. اگر قاعدگی دارید، از نوار بهداشتی استفاده کنید نه تامپون. پیش از جراحی ، لباس زیر یکبار مصرف و همچنین یک پد در صورت نیاز دریافت خواهید کرد.
برای ماندن در بیمارستان بعد از جراحی تیروئید چه بیاورم؟
  • دستگاه تنفسی شما برای آپنه خواب (مانند دستگاه CPAP) اگر شما دارید.
  • اسپیرومتر مشوق شما
  • تلفن همراه و شارژر شما
  • کیفی برای وسایل شخصی شما

آیا نتایج جراحی تیروئید دائمی هستند؟

 

نتیجه عمل تیروئید

 

نتایج عمل بستگی به این دارد که جراج تیروئید چه مقدار از غده شما در طی عمل برداشته است. اگر بخشی از این غده برداشته شود، قسمت باقی مانده غده وظایف غده را بر عهده می‌ گیرد. اگر کل غده برداشته شود، فرد ممکن است به کم کاری تیروئید مبتلا شود. در این صورت، فرد باید داروهای حاوی هورمون مصنوعی مصرف کند. بنابراین این یک فرآیند مادام العمر خواهد بود. اما نتایج عمل بدون شک ماندگار هستند.

سوالات پر تکرار جراحی گره تیروئید

  • عمل جراحی تیروئید چقدر طول می کشد؟

معمولا این عمل درمانی در صورتی که به منظور برداشتن کامل غده تیروئید انجام پذیرد ممکن است تا 4 ساعت به طول انجامد اما در صورتی که این فرایند به صورتی جزئی صورت بگیرد و به عبارتی تنها بخش کوچیکی از این غده برداشته شود ، به طبع مدت زمان جراحی نیز کوتاه تر شده و حدود 2 ساعت خواهد بود.

  • عوارض انجام عمل تیروئیدکتومی کامل چیست ؟

همانطور که در طول مقاله اشاره شد این غده وظیفه کنترل متابولیسم ها را بر عهده دارد و مواد غذایی که وارد بدن شده است را تبدیل به انرژی می کند. اگر این غده به طور کامل برداشته شود ، در بدن اختلال جدی به وجود می آید ، البته افراد نباید نگران این موضوع باشند چرا که با استفاده از قرص های هورمون تیروئید مصنوعی می تواند تا حد بسیار زیادی این اختلال را رفع کرد اما نه برای همیشه و افراد نیاز به استفاده مداوم به این نوع دارو ها دارند.

  • بهترین جراح تیروئید در تهران کیست ؟

معمولا عمل تیرویید زمانی بسیار خوب انجام می پذیرد و نتایج مطلوب به دنبال دارد که جراح در این زمینه آموزش و تخصص لازم را دارا باشد و به طور منظم جراحی تیروئید را انجام دهد ، به عبارتی دیگه حوزه فعالیت وی در این زمینه باشد. با درمان توسط یک جراح مجرب و متبحر عوارض جراحی و برداشتن کامل غده تیروئید نیز نادر و بسیار کم می شود.

  • هزینه جراحی تیروئید در تهران چقدر است؟

هزینه عمل جراحی تیروئید در تهران یا سایر شهرستان ها یکسان نبوده و اصولا نسبت به دستمزد جراح تیرویید شما و تخصص ایشان ، هزینه‌ی مختص متخصص بیهوشی، هزینه ماندن در بیمارستان و خدماتی که می‌ خواهید دریافت کنید ، مبلغی که باید برای آزمایشات بپردازید، هزینه رفت و آمد، پول داروها و غیره مشخص می‌ شود. می‌توانید برای اطلاع از هزینه جراحی تیروئید در شهر تهران و دکتر سهراب پور با ما تماس بگیرید.

دکتر سعید سهراب پور

دکتر سعید سهراب پور، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و فلوشیپ جراحی های درمانی سر و گردن هستم. افتخار دارم که سال ها در زمینه ی درمان بیماری های مختلف گوش، حلق و بینی و همچنین جراحی های مربوط به سر و گردن فعالیت داشته ام. هدف من از ارائه خدمات در این وب سایت ارائه ی اطلاعات مفید و جامع در زمینه بیماری های گوش، حلق و بینی و جراحی های سر و گردن ، پاسخ به سوالات رایج مراجعین و معرفی جدیدترین روش های درمانی است.

نظرات

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها