همانطور که میدانید امروزه عمل بینی در واقع به یکی از رایجترین و نیز پر طرفدارترین عملهای جراحی تبدیل شده است، انجام این عمل برای هر شخصی میتواند به دلایل مختلفی صورت بگیرد به طور مثال برای رفع قوز بینی و یا رفع انحراف آن میتواند از نمونه دلایل افراد برای انجام این عمل میباشد. انجام جراحی بینی به طور معمول با تکنیکهای خاصی صورت میگیرد و یکی از انواع آن عمل بینی بدون تامپون میباشد، ما در ادامه تصمیم داریم که ابتدا شما را با ماهیت تامپونی که در عملهای جراحی بینی استفاده میشود آشنا کنیم و سپس به بررسی چگونگی این جراحی بپردازیم.
علت استفاده از تامپون در عمل بینی چیست و چه کاربردی دارد؟
در رابطه با چیستی تامپون در این عمل جراحی باید گفت در زمان انجام عمل بینی ممکن است نیاز باشد که استخوان بینی شکسته شود و یا حتی این امکان وجود دارد که رگهای خونی موجود درون بینی دچار آسیب شوند، به دنبال بروز این اتفاقات خونریزی بینی صورت میگیرد که باید به روش صحیحی تحت کنترل قرار بگیرد از همین جهت استفاده از تامپون و یا فیتیله پس از اتمام جراحی روشی مرسوم برای پیشگیری از ادامه خونریزی بود، با گذشت زمان برخی از افراد از وجود تامپون در بینی خود احساس ناخوشایندی داشتند و همچنین از بیرون کشیدن آن پس از گذشت مدت زمان مشخص واهمه داشتند، این موارد موجب شد تا پزشکان و افراد متخصص درصدد یافتن راهی موثر باشند تا بتوانند روشی مناسب را ارائه دهند.
- حفاظت در برابر لغزش سپتوم
- موجب تسریع روند جوش خوردن برشهای ایجاد شده در بینی
- حفاظت از لغزش تیغه بینی
- اتصالدهنده پوست به دیواره بینی
جایگزین تامپون در جراحی بینی
علم پزشکی به قدری پیشرفت کرده است که نیازی به جاگذاری تامپون در عمل بینی وجود ندارد بنابراین بسیاری از پزشکان از آن در زمان جراحیهای خود استفاده نمیکنند. در صورت نیاز به وجود تامپون برخی از پزشکان جایگزینی برای آن در نظر گرفتهاند که به آن اسپلینت گفته میشود. اسپلینت دارای یک کانال باز برای عبور هوا از داخل آن میباشد که میتواند عمل تنفس را بسیار راحتتر کند.
معایب استفاده از تامپون در عمل بینی چیست؟
احساس خشکی نسبت به ترشحات بینی از نمونه موارد منفی استفاده از تامپون در این عمل میباشد که فرد در این شرایط احساس شدید در گرفتگی بینی خود دارد، تامپونها هرگونه ترشح حاصل از جراحی را مانند خون به خود جذب میکنند که در واقع این مورد موجب خشک شدن بینی میشود.
داشتن احساس درد در زمان خارج کردن تامپون از داخل بینی از دیگر معایب این روش است که برای بسیاری از افراد احساس خوشایندی را به همراه ندارد و سبب میشود که برخی به دلیل ترس از درد از انجام این عمل جراحی اجتناب کنند، تامپون به دلیل چسبیدن به دیوارههای بینی موجب ایجاد حس درد در زمان خارج کردن آن میشود.
محدودیت در تنفس صحیح از مهمترین عوامل تاثیرگذار در غیرمحبوب بودن عمل بینی با تامپون است چرا که تامپون دقیقا مسیر تنفسی را با انسداد روبهرو میکند و در نتیجه فرد به دلیل استفاده کردن از دهان برای تنفس دچار خشکی دهان میشود.
عمل بینی بدون تامپون به چه صورت است؟
پیشرفت علم و افزایش آگاهی نسبت به مسائل پزشکی سبب شد تا پزشکان و متخصصان در پی کشف راهی مناسب برای انجام عمل جراحی بینی شوند. امروزه جراحی بینی به نحوی انجام میشود که به نحوی میزان آسیب وارد شده به بینی به حداقل ممکن برسد و بخش داخلی بینی جراحت زیادی نداشته باشند. یکی از ابزارهای کاربردی و جایگزین تامپون استفاده کردن از اسپلینت در داخل بینی میباشد، اسپلینتها در واقع از جنس سیلیکون هستند و خارج کردن آنها از داخل بینی آسان بوده و دیگر معایب تامپون را ندارد، از همه مهمتر این روش احساس درد را برای فرد به حداقل ممکن میرساند.
مزایای عمل بینی بدون استفاده از تامپون
همانطور که اشاره شد عمل بینی بدون تامپون یکی از روش های محبوب در جراحی زیبایی بینی است که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. در این تکنیک جراح ، بعد از انجام عمل از تامپون استفاده نمی کند. با وجود اینکه تامپون ها برای جلوگیری از خونریزی و حمایت از ساختار بینی بعد از جراحی به کار می روند اما حذف آن ها به دلیل معایبی که دارد می تواند فواید قابل توجهی نیز داشته باشد. این فواید عبارت اند از:
- کاهش درد و ناراحتی : یکی از بزرگترین مزایای عمل بینی بدون تامپون ، راحتی بیشتر برای بیمار است. بسیاری از افراد از درد و ناراحتی هنگام برداشتن تامپون پس از جراحی شکایت دارند. حذف تامپون باعث می شود که بیماران دوره بهبودی راحت تری را تجربه کنند.
- تنفس بهتر و آسان تر: استفاده از تامپون می تواند تا چند روز پس از جراحی ، راه تنفس از بینی را مسدود کند. در حالی که در جراحی بدون تامپون ، بیماران سریع تر می توانند از راه بینی نفس بکشند ، که این خود به افزایش راحتی و کاهش اضطراب کمک می کند.
- کاهش خطر عفونت و التهاب: تامپون ها ممکن است باعث بروز عفونت یا التهاب در بینی شوند. نبود آن ها این خطرات را به حداقل می رساند و احتمال بروز عوارض جانبی مانند التهاب مخاطی کاهش می یابد.
- دوره بهبودی کوتاه تر: در برخی موارد ، بیمارانی که بدون تامپون عمل جراحی انجام می دهند ، زمان بهبودی کوتاه تری را تجربه می کنند. این امر به دلیل کاهش التهاب و درد مرتبط با تامپون است.
- راحتی در خواب و فعالیت های روزمره: پس از جراحی با تامپون ، بسیاری از بیماران هنگام خواب یا انجام فعالیت های روزمره دچار مشکلاتی می شوند. نبود تامپون باعث می شود که بیماران سریع تر به زندگی عادی بازگردند.