دکتر سعید سهراب پور
مجله پزشکی
اشتراک گذاری

همه چیز درباره بخیه بینی و انواع بخیه برای انجام عمل بینی

فهرست مطالب

همانطور که می‌دانید از بخیه‌ها برای ترمیم و بستن جراحت ایجاد شده ناشی از عمل بینی استفاده می‌کنند، بخیه کردن فرایندی شبیه به دوختن است اما با تفاوت‌ها و نکات بهداشتی، به طور مثال این فرایند باید با استفاده از سوزن ایزوله شده و به همراه نخ مخصوص انجام شود، در هر جراحی بسته به نوع، عمق و میزان گستردگی که دارد از بخیه‌های مختلف استفاده می‌کنند که در ادامه به معرفی انواع بخیه‌ها خواهیم پرداخت.

انواع بخیه برای عمل بینی

انواع بخیه برای عمل بینی

در انجام اکثر جراحی‌ها به ویژه عمل بینی از دو مدل بخیه استفاده می‌کنند که به طور خلاصه می‌توان گفت که بخیه جذبی و بخیه کشیدنی از انواع این مدل‌ها هستند. ما در ادامه تصمیم داریم که به بررسی‌هایی در رابطه با این دو مدل بخیه‌ها بپردازیم:

بخیه غیر جذبی یا بخیه کشیدنی

بخیه‌های کشیدنی در واقع دارای جنسی از پلاستیک هستند و از آن‌ها برای چسباندن پوست شکافته شده بینی به پوست صورت استفاده می‌کنند. استفاده کردن از بخیه‌های کشیدنی در عمل‌های بسته مرسوم نیست چرا که در این نوع عمل‌ها هیچ برش خارجی در پوست فرد ایجاد نمی‌کنند، اما در رابطه با عمل‌های باز نمی‌توان این ادعا را داشت چرا که با انجام عمل باز و ایجاد برش در پوست بینی به بخیه نیاز است. از لحاظ زمانی این بخیه‌ها پس از حدود یک هفته از عمل جراحی نیاز به تعویض دارد، نکته بسیار مهمی که در این باره وجود دارد این است که بدانید برای کشیدن بخیه در زمان مناسب و تعیین شده اقدام کنید و پشت گوش نیاندازید چرا که هر چه زمان بیشتری از مقدار تعیین شده بگذرد به ضرر خواهد بود و احتمال ماندگار شدن جای زخم و بخیه وجود دارد.

بخیه غیر جذبی یا بخیه کشیدنی

انواع نخ برای بخیه کشیدنی

  • نخ نایلونی تک رشته‌ای
  • نخ نایلونی چند رشته دارای روکش surgilon
  • نخ نایلونی چند رشته‌ای فاقد روکش nuolon

بخیه جذبی

بخیه‌های جذبی همانطور که از نامشان مشخص است جذب بافت می‌شود و دیگر نیازی نیست که فرد درگیر کشیدن آن شود، این نوع از بخیه‌ها به طور خودکار جذب شده و مابقی آن از بافت جدا می‌شود و دچار ریزش می‌شود، حال نکته مهم این است که چه مقدار زمان لازم است که بخیه جذبی بیافتد؟ در پاسخ به این سوال باید بیان داریم که این زمان برای همه افراد یکسان نیست بلکه در هر شخصی نسبت به دیگری متفاوت است، به طور معمول و بر اساس تجربه می‌توان گفت که پس از گذشت چند هفته پس از انجام عمل جراحی این بخیه‌ها جذب می‌شوند.

بخیه جذبی

انواع نخ برای بخیه جذبی

  • نخ پنبه ای
  • نخ سیمی ضد زنگ
  • نخ سیلک خالص
  • نخ سیلک روکش‌دار
دکتر سعید سهراب پور
فوق تخصص جراحی سروگردن

دکتر سعید سهراب پور، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و فلوشیپ جراحی های درمانی سر و گردن هستم. افتخار دارم که سال ها در زمینه ی درمان بیماری های مختلف گوش، حلق و بینی و همچنین جراحی های مربوط به سر و گردن فعالیت داشته ام. هدف من از ارائه خدمات در این وب سایت ارائه ی اطلاعات مفید و جامع در زمینه بیماری های گوش، حلق و بینی و جراحی های سر و گردن ، پاسخ به سوالات رایج مراجعین و معرفی جدیدترین روش های درمانی است.

نظرات
1 1 رای
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها