برای دانستن این موضوع که جراحی بینی باز چیست باید اظهار کنیم که تنها وجه تمایز این جراحی با روش بسته ، میزان دسترسی بیشتر به ناحیه مورد نظر ، برای عمل بینی است که از جمله مسائل مهم و تاثیر گذار در نتیجه پروسیجر بشمار می رود و باید توسط جراح بینی تعیین شود . این مقاله با توصیه های کارآمد دکتر سعید سهراب پور آگاهی لازم در این نوع جراحی به شما می دهد پس با ما همراه باشید .
نحوه انجام جراحی بینی به روش باز چگونه است ؟
همانطور که ذکر کردیم انجام جراحی بینی باز با هدف دسترسی بیشتر متخصص گوش و حلق و بینی به ساختار بینی انجام می شود تا اعمال تغییرات با پروسه ی راحت تری صورت بگیرد . به همین منظور در انجام پروسیجر برش هایی در نواحی پوست باریک میان سوراخ های بینی (کلوملا) ایجاد می کنند تا از این طریق پوست بینی به طور کامل از بافت آن جدا شود . پس از آن جراح بینی می تواند با دید مستقیم روی غضروف بینی به تغییر شکل آن اقدام کند. همچنین در نظر داشته باشید که در این روش دقت پزشک بسیار بالا است در نتیجه احتمال ایجاد ناقرینگی در بینی به شدت کاهش می یابد .
جراحی بینی باز در چه مواردی توسط پزشک توصیه می شود ؟
گزینش تکنیک مناسب برای جراحی بینی روندی نیست که به دلخواه بیمار مربوط شود . این تکنیک تنها به تشخیص پزشک و تصمیم ایشان محدود می شود که در ادامه می خواهیم به مواردی که پزشک جراحی بینی باز را توصیه می کند بپردازیم :
- در صورتی که پوست بینی بیمار بسیار ضخیم و یا نازک باشد .
- در صورتی که سپتوم بینی کج بوده و یا جدار بینی سوراخ شده باشد .
- در صورتی که بینی بیمار تومور داشته باشد .
- در صورتی که بیمار از جراحی بینی اولیه نتایج دلخواه خود را نگرفته و بخواهد به جراحی بینی ترمیمی اقدام کند .
- در صورتی که بینی بیمار داری برجستگی های متعدد در بینی خود باشد مخصوصا اگر آن ها در داخل بینی باشد.
- در صورتی بینی افراد دارای نوک بینی بزرگ و افتاده است که در بینی های گوشتی این موضوع شایع تر است .
- در صورتی که بیمار با اختلالات تنفسی مواجه بوده و با انجام جراحی بینی باز بخواهد بمنظور درمان این عارضه و باز کردن مسیر های هوایی بینی انجام شود .
- در صورتی که حوادث و یا تصادف منجر به شکستگی در بینی شده که انجام جراحی بینی شکسته به روش باز ، ترمیم استخوان ه و غضروف به همراه دارد.
که تمامی این موارد با انجام جراحی بینی بسته قابل اجرا نیست و نیازمند دید عمده پزشک به بینی دارد .
جراحی بینی باز چه مزایای و معایبی دارد ؟
مزایا :
- فرایند انجام جراحی بسیار ساده است ؛ زیرا استخوان ، غضروف و سایر ویژگی های داخلی بینی در معرض دید مستقیم پزشک قرار دارند .
- اعمال تغییرات در نوک بینی تنها با حس لامسه و یا حدس و گمان انجام نمی شود ؛ زیرا غضروف ها را می توان با چشم اصلاح کرد.
- جایگذاری غضروف ها در نواحی که به تقویت آن نیاز است در جراحی بینی باز آسان تر انجام می شود و سایر خطرات حرکت گرافت در بینی را به همراه ندارد .
- فرورفتگی ، کجی و پیچ خوردگی بینی با انجام این پروسه کاملا بر طرف شده و نتیجه مطلوبی را به همراه داد .
معایب :
- شکاف های ایجاد شده در نواحی بینی منجر به ایجاد تورم می گردند که از میزان آن ها نیز تا چند هفته بعد از پروسیجر کاهش می یابند .
- گردش خون به دلیل تهاجمی بودن این جراحی ضعیف تر است و همین موضوع ریکاوری طولانی تری را نسبت به جراحی بسته به همراه خواهد داشت .
- برش های ایجاد شده در بینی تا چند هفته در ناحیه کلوملا باقی می مانند اما جای زخم ها با مراجعه به پزشک مناسب و بکار گیری تکنیک صحیح بخیه زدن در بینی ، مانع از ایجاد اسکار بعد از بهبودی می شوند .
- جراحی بینی باز در مدت زمانی حدود یک و نیم تا دو ساعت طول می کشد که این موضوع نشان دهنده طولانی تر بودن زمان انجام عمل در این پروسه است .
در پایان نیز باید اظهار کنیم که با نگاهی دقیق به موارد گفته شده ، هیچ کدام از آن ها به عنوان معایب جراحی بینی باز محسوب نمی شوند ؛ زیرا تمام این عوارض با گذشت مدت زمانی از بین رفته و شما با اندکی صبر نتایج شگفت انگیز جراحی بینی باز را مشاهده خواهید کرد.
زخم ایجاد شده در ناحیه کلوملا
گستردگی تغییرات ایجاد شده در ساختار بینی ، امکان ایجاد ورم در ناحیه کلوملا را بالا می برد ؛ اما شما می توانید با رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی از شدت تورم های ایجاد شده کاسته و همچنین با استفاده از پماد های تجویز شده توسط پزشک که حاوی ویتامین A ، D یا زینک اکساید هستند به روند بهبودی تان کمک بسزایی بکنید . علاوه بر این پماد تتراسایکلین نیز برای ترمیم بخیه و زخم های ایجاد شده پس از عمل بسیار مفید است . لازم به ذکر است که برای استفاده از هرگونه پماد اجازه پزشک از واجبات است و باید قبل از اقدام به مصرف ، با ایشان مشورت کنید . در انتها نیز باید بدانید که مراقبت از بخیه های ایجاد شده در جراحی بینی باز به عهده شما است و در هنگام عطسه و سرفه بهتر است دهان خود را باز کنید تا کمترین فشار به بخیه ها وارد شود . در صورت ایجاد رطوبت در نواحی بخیه نیز باید آن را به دقت تمیز و خشک کنید تا از بروز عفونت ایجاد باکتری در بخیه ها جلوگیری شود . همچنین قرارگیری در معرض نور مستقیم خورشید پس از جراحی با محدودیت همراه بوده و روند بهبود زخم ها را به شدت کند می کنند.
آیا انجام جراحی بینی باز دردناک است ؟
شاید با خود فکر کنید که انجام جراحی بینی باز به دلیل شکاف های ایجاد شده در حین جراحی و بخیه های ناشی از آن، با درد بسیار زیادی همراه است ؛ اما این طرز فکر اشتباه است ؛ زیرا در انجام این روش پزشک ابتدا بیمار را تحت بیهوشی عمومی قرار داده و شما در حین عمل به خواب عمیقی فرو رفته و بدون ایجاد کمترین درد تحت جراحی قرار می گیرید . پس از عمل نیز نگران درد های ایجاد شده در نواحی بخیه نباشید ؛ زیرا پزشک اغلب مسکن هایی را به بیمار تجویز می کند تا در صورت ایجاد درد ، به مصرف آن ها بپردازید ؛ اما این نکته نیز وجود دارد که قدرت تحمل درد در افراد نیز پس از جراحی اهمیت دارد ؛ زیرا ممکن است مقدار درد ایجاد شده در یک فرد زیاد بنظر آید ؛ اما در فرد دیگر کاملا قابل تحمل باشد . حال نیز اگر شما در دسته اول هستید در صورت تداوم درد در بینی ، پزشک خود را مطلع ساخته و تا دوز مسکن های تجویز شده را تغییر دهد . در پایان نیز باید اظهار کنیم به طور معمول نواحی آسیب دیده بعد از جراحی ، پس از چند روز بهبود یافته و زخم ها نیز بسته می شوند در نتیجه درد ایجاد شده نیز تا حد قابل توجهی کاهش می یابد .