دکتر سعید سهراب پور
مجله پزشکی
اشتراک گذاری

جراحی بینی و بارداری و موانع آن

فهرست مطالب

جراحی های زیبایی از جمله عمل زیبایی بینی طیف سنی وسیعی را در بر می گیرد، از بزرگسالانی که به دنبال رسیدن به حالت ایده آل خود هستند تا افراد مسن تر که هدفشان کنترل و برطرف کردن علائم پیری است. بسیاری از خانم هایی که تصمیم به انجام این پروسه دارند ولی در عین حال به فکر گسترش خانواده خود هستند، درمورد رابطه بین جراحی بینی و بارداری از دکتر سعید سهراب پور جراح بینی در تهران سوال می پرسند. به همین دلیل امروز قصد داریم تا نظر ایشان در مورد این موضوع را به طور کامل برای شما توضیح دهیم.

 

جراحی بینی و بارداری - دکتر سعید سهراب پور

 

گاهی اوقات شاهد این موضوع هستیم که خانم ها، با نزدیک شدن به روز عمل خود متوجه می شوند باردار هستند و یا بعد از زایمان برای این عمل زیبایی تصمیم می گیرند. اما هر مادری پیش از اینکه برای هر جراحی تصمیم بگیرد، بدون شک سلامت خود و کودکش را اولویت قرار می دهد. اما سوال اینجاست که چه اتفاقی برای جراحی شما خواهد افتاد؟ تا انتهای مقاله با ما همراه باشبد تا به جواب این سوال برسید.

جراحی بینی و بارداری

این عمل ممکن است به دلایل متفاوتی برای افراد انجام شود. برخی با اهداف زیبایی و برخی با انگیزه رفع مشکلات عملکردی به زیر تیغ عمل می روند. دلایل زیبایی برای این عمل شامل موارد زیر هستند:

عدم تقارن سوراخ های بینی ، کجی دماغ ، عدم تانسب اندازه بینی با سایر اعضای صورت و غیره. اما گاهی اوقات برای اهداف درمانی و رفع مشکلات تنفسی و رفع انسداد بینی نیاز به این عمل داریم.

به طور کلی انجام هیچ نوع جراحی ای در زمان بارداری برای مادران توصیه نمی شود چون احتمال آسیب دیدن کودک در جراحی وجود دارد. به همین دلیل اکثر جراحان توصیه می کنند برای انجام جراحی، تا بعد از زایمان صبر کنید چون بیهوشی و جراحی تاثیر بسیار بدی بر روی جنین خواهد گذاشت. پس این موضوع را در جراحی بینی و بارداری به یاد داشته باشید.

انجام همزمان جراحی بینی و بارداری خطرناک است

همان طور که گفته شد، معمولاً انجام هیچ گونه عمل جراحی در دوران حاملگی توصیه نمی شود. زیرا برای انجام راینوپلاستی باید بیمار را بیهوش کرد. برای تسکین درد و جلوگیری از عفونت بعد از جراحی باید از داروها و قرص هایی استفاده کرد که تاثیرات مخربی روی کودک خواهند داشت. برای جلوگیری از این مسائل، اکثر پزشکان قبل از انجام این عمل زیبایی برای خانم ها، آزمایش بارداری تجویز می کنند. در صورت مثبت بودن آزمایش، جراحی مجاز نیست.

اما در صورتی که خانم باردار به دلیل انحراف تیغه بینی اش مشکلات تنفسی داشته باشد، جراحی زیبایی بنا به تشخیص جراح بینی بلامانع خواهد بود.

رینوپلاستی بعد از بارداری مشکلی ندارد

بسیاری از جراحان معتقدند که جراحی بینی و بارداری ، ارتباطی با هم ندارند و خانم ها بلافاصله بعد از بعد از قطع مصرف هر نوع دارویی، می توانند برای باردار شدن اقدام کنند. برخی دیگر از جراحان بینی بر این باورند که باروری بعد از 4 الی 6 ماه به هیچ عنوان نمی تواند بر نتیجه عمل شما موثر باشد (البته این زمان برای همه یکسان نیست و بازه زمانی ان نسبت به کند و یا تند بودن روند بهبودی بدن افراد مختلف متفاوت است.). در واقع عمل بینی و بارداری ، در صورتی که در روند یکدیگر مداخله نداشته باشند، ارتباطی باهم ندارند و موضوع اصلی در اینجا ، تنها مدت زمان بعد از جراحی است که افراد باید برای بهبودی کامل صبر کنند. این بازه زمانی برای افراد مختلف متفاوت است . برای اینکه مطئن شوید تصمیم درستی می گیرید، پیشنهاد می کنیم با یک پزشک ماهر و زبده مشورت کنید و نظر تخصصی او در این مورد را جویا شوید.

عوامل دیگری که باید به آن توجه کرد

بلافاصله بعد از انجام جراحی، برخی عوارض در شما بروز می کنند که ممکن است با مشغول کردن ذهنتان، زندگی شخصی شما را تحت تاثیر قراردهد. در صورتی که بعد از زایمان، می خواهید این پروسه را انجام دهید، توجه کنید که علاوه بر مراقب از یک کودک، باید با این عوارض هم دست و پنجه نرم کنید. این ریسک ها عبارتند از :

  • نوک بینی شما نسبت به لمس ، حساس خواهد شد.
  • بعد از جراحی، احساسات ناخوشایند خواهید داشت که سردرد می تواند یکی از ان ها باشد.
  • بعد از عمل چند روز ابتدایی را باید با احتیاط بخوابید، به گونه ای که سرتان بالاتر از بدنتان قرار داشته باشد.
  • مشکلات تنفسی در چند روز اول بعد از پروسیجر طبیعی خواهد بود.

عمل بینی و دوران شیردهی

یکی از مواردی که در جراحی بینی و بارداری باید به آن توجه داشته باشید ، دوران شیردهی می باشد. بدن مادر چند ماه بعد از زایمان، با به ثبات رسیدن شرایط، از نظر جسمی و روحی برای انجام عمل آماده می شود و فرد می تواند بدن نگرانی رینوپپلاستی انجام دهد اما دقت داشته باشید که باید برای شیردهی برنامه مشخصی داشته باشید تا نوزادتان صدمه نبیند. چون داروهای تجویز شده و یا داروهای بیهوشی ممکن است تا 12 ساعت در بدن و شیر مادر باقی بماند. به همین دلیل توصیه می شود چند روز قبل از جراحی، شیر مادر برای نوزاد نگهداری شود.

کودک تازه متولد شده برای تغذیه خود به شیر وابسته است. ترجیح اکثر خانم ها برای این کار، تغذیه با شیرمادر است. با تغذیه از شیر مادر نوزاد می تواند تمامی مواد مغذی لازم خود را دریافت کند. اما از آنجایی که نوزاد مستقیماً از شیر مادر تغذیه می شود، مادر باید بسیار با احتیاط رفتار کند. چون بیشتر غذایی که مادر مصرف می کند وارد شیر شده و از این طریق مستقیماً روی نوزاد تأثیر می گذارد. به همین دلیل مصرف برخی غذاها و داروها در این دوران توصیه نمی شود. از آنجایی که معمولا برای جلوگیری از عفونت، درد و موارد دیگر باید مدتی بعد از عمل دارو مصرف کنید، بهتر است بعد از پایان شیردهی به انجام این فرآیند فکر کنید.

دکتر سعید سهراب پور
فوق تخصص جراحی سروگردن

دکتر سعید سهراب پور، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی و فلوشیپ جراحی های درمانی سر و گردن هستم. افتخار دارم که سال ها در زمینه ی درمان بیماری های مختلف گوش، حلق و بینی و همچنین جراحی های مربوط به سر و گردن فعالیت داشته ام. هدف من از ارائه خدمات در این وب سایت ارائه ی اطلاعات مفید و جامع در زمینه بیماری های گوش، حلق و بینی و جراحی های سر و گردن ، پاسخ به سوالات رایج مراجعین و معرفی جدیدترین روش های درمانی است.

نظرات
0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها